Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@14:48:46 GMT

ماه گرفت در تبریز به صورت حرفه ای رصد می شود

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۷۴۵۹۴

ماه گرفت در تبریز به صورت حرفه ای رصد می شود

علی عجب شیری زاده روز جمعه در حاشیه برگزاری مدرسه ایرانی - فرانسوی اختر فیزیک در دانشگاه تبریز، با بیان اینکه این مرکز علمی و دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز از ماه ها قبل برای رصد بزرگترین ماه گرفتگی قرن برنامه ریزی کرده است، افزود: بر همین اساس تمهیدات و امکانات لازم و کافی برای رصد تمام حرفه ای این اتفاق نادر در علم نجوم فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، تبریز را به دلیل نزدیکی عرض جغرافیایی به درجه شمالی ماه گرفتگی امشب، بهترین مکان در جهان برای رویت و تصویربرداری و تصویرسازی از این اتفاق طبیعی بیان کرد و اظهار داشت: البته این ماه گرفتگی به غیر از آمریکای شمالی در همه جای جهان قابل مشاهده است و در سراسر ایران نیز این مهم میسر خواهد بود.
عجب شیری زاده ادامه داد: بهترین موقعیت واقع شدن ماه در مرکز سایه زمین روی 31 درجه شمالی تنظیم شده است که به دلیل عرض جغرافیایی 38 درجه ای تبریز، این شهر بهترین و مناسب ترین نقطه جهان برای رویت ماه گرفت است.
وی با اشاره به تاریخچه علم نجوم در ایران و پیشرو بودن کشور در زمینه های گوناگون نجوم، گفت: ایران در قرن سوم هجری مهد ستاره شناسی و علم نجوم در جهان بود و در آن دوران خبری از این علم در آمریکا و اروپا نبود.
استاد دانشگاه تبریز، پیشرفت علم نجوم طی سال های اخیر در ایران را سریع و بسیار مطلوب ارزیابی کرد و با اشاره به استقبال جوانان از این علم بی کران، یادآور شد: این استقبال که امروز در جریان برگزاری مدرسه تابستانی مشترک اختر فیزیک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه های فرانسه در حال برگزاری است، به وضوح مشاهده می شود.
عجب شیری زاده، تحقیقات علم نجوم در ایران و انتشار مقالات مختلف در مجلات علمی جهان توسط محققان ایرانی را خوب توصیف کرد و گفت: در این زمینه جمهوری اسلامی ایران نه هم ردیف بلکه بالاتر از سطح بین المللی فعال است.
وی برگزاری کارگاه علمی و تخصصی مدرسه اختر فیزیک در دانشگاه تبریز را موفقیت آمیز دانست و اظهار داشت: با وجود تعطیلی دانشگاه تبریز و برگزاری این کارگاه در روز تعطیل، استقبال جوانان از آن بسیار خوب و امیدوارکننده است.
به گزارش ایرنا ماه گرفتگی امروز پنجم مرداد 1397 برابر با 27 جولای 2018 یکی از خاص‌ ترین رویداد‌های نجومی سال‌های اخیر است و همزمان با این ماه ‌گرفتگی می ‌توان مریخ را از نزدیک ‌ترین فاصله مشاهده کرد.
در این رویداد، ماه در اولین مرحله گرفت، وارد نیم سایه زمین می شود که نشان از آغاز گرفت است و سپس ماه به تدریج بیشتر داخل نیم سایه زمین فرو می رود تا در نهایت لبه ماه وارد تمام سایه زمین شود.
تبریز بهترین و طلایی‌ ترین نقطه عرض جغرافیایی در جهان برای رصد طولانی‌ ترین ماه گرفتگی قرن حاضر در روز پنجم مرداد ماه است.
در مدرسه اخترفیزیک ایرانی - فرانسوی که به صورت کارگاه علمی - تخصصی تا زمان ماه گرفت و ساعت های پایانی امروز فعالیت می کند، محققان و دانشمندان مشهوری از ایران و فرانسه پیرامون موضوعات مختلف و متنوع ماه گرفتگی و سیاره های اطراف کره زمین به بحث و تبادل نظر می پردازند.
پرفسور ژان پیر روزولت استاد برجسته مرکز رصد دانشگاه نیس فرانسه از جمله سخنرانان این کارگاه است که در مقاله ای با عنوان خورشید ما، چرخ سماوی قدیمی به عنوان ستاره جوان به سخنرانی می پردازد.
ژان موعت با مقاله سایه ماه، فیلیپ مورل با مقاله سایه عالی سیاره مریخ و ژان لوک مارتین با مقاله آماده سازی برای رصد از جمله دانشمندان نجوم شناس فرانسوی هستند که در این کارگاه علمی و تخصصی سخنرانی می کنند.
3038/518
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت استاد دانشگاه اسلامی ایران ستاره شناسی مریخ آمریکا نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۷۴۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز از ثبت رکورد تاریخی این دانشگاه با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی جهانی تایمز در بین دانشگاه‌های آسیا خبر داد.

دکتر صفر نصرالله‌زاده ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس آخرین رتبه‌بندی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود کم‌سابقه‌ی ۲۸ پله‌ای در بین دانشگاه‌های آسیایی، توانست از رتبه‌ی ۱۴۹ در سال گذشته به رتبه‌ی ۱۲۱ ارتقاء پیدا کند.

وی ادامه داد: دانشگاه تبریز همچنین در کشور موفق شد در یک عملکرد درخشان از رتبه‌ی هجدهم به رتبه‌ی دوازدهم رسیده و رکورد جدیدی ثبت کند و در بین دانشگاه‌های جامع، بعد از دانشگاه تهران در رتبه‌ی دوم قرار گیرد.

نصرالله‌زاده با قدردانی از زحمات و تلاش‌های اعضای هیأت علمی، یاوران علمی و دانشجویان دانشگاه تبریز در کسب این موفقیت، خاطرنشان کرد: این عملکرد درخشان در راستای تدوین و اجرای برنامه‌ی راهبردی دانشگاه به‌دست آمده و ما به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشگام در تدوین برنامه‌ی راهبردی، قطعا باید به این موفقیت‌ها تداوم بخشیم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، وی در خصوص اثرات مثبت این موفقیت‌های ملی و بین‌المللی دانشگاه تبریز، بیان کرد: نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز و شانگهای از جمله نظام‌های رتبه‌بندی معتبر هستند که با استفاده از شاخص‌های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت و فعالیت‌ها و همکاری‌های بین‌المللی اقدام به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • درمان گرفتگی رگ‌های قلب با عصاره سیر و لیمو ترش (فیلم)
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • تبیین مولد سازی دارایی‌های دانشگاه های تبریز و علوم پزشکی
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • انتخابات مرحله دوم به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • جزئیات برگزاری هفته نجوم اعلام شد
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز